יין וגבינות, יין ושוקולד - כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול על שילובים של יינות ונשנושים איכותיים

 השילוב האולטימטיבי- יין וגבינות

אם תבינו את העקרונות הבסיסיים העומדים במגוון אפשרויות הקומבינציה האינסופיות בין יין לגבינות תוכלו לקבל שילובים מנצחים ובלתי נשכחים בכל פעם שתקלעו לסיטואציה שמאפשרת בחירה של יינות וגבינות.

אנחנו בפיוז'ן אוהבים מאוד ריזלינג, מבט חטוף ברשימת היינות שלנו ותוכלו לגלות כי הריזלינג מככב אצלנו בווריאציות שונות: חצי יבש ויבש.

האם יין ריזלינג משובח יספיק לכם לבדו כדי לקבל חוויה בלתי נשכחת? אולי גבינה טובה יכולה לעזור?

יין ריזלינג הוא שם נרדף ל"חיים הטובים", באירופה ובמקומות נוספים בעולם הבינו שיין זה הינו היין האולטימטיבי לחובבי היין.

ישנם סוגי גבינות ספציפיים שידועים בקרב חובבי היין כגבינות שמשתלבים מעולה עם יינות ריזלינג.

כמה כללי אצבע שלדעתנו שווה לזכור כשרוצים לשלב יין וגבינה טובה:

יין ריזלינג מתוק הולך טוב עם גבינות מלוחות-

  • גבינות כחולות- רוקפור, גורגונזולה, סטילטון וכד'.
  • גבינת גאודה מיושנת.
  • גבינת פטה.

יין ריזלינג חצי יבש הולך טוב עם גבינות חצי קשות -

  • גבינת צ'דר
  • גבינת ירלסברג
  • גבינת הוורטי

יין ריזלינג יבש הולך טוב עם גבינות רכות/גבינות שמנת:

  • גבינת ברי
  • גבינת קממברט

יין ושוקולד

אתם צודקים, באמת יכולנו לסיים את המאמר אחרי שהסברנו את הנקודה של שילוב יין עם גבינות, הרי מבחינה מסורתית יין וגבינות מזוהה כשילוב המושלם לחובבי היין. למרות זאת... מניסיון רב בתחום, אנחנו מבטיחים לכם כי אין כל ספק שאם עושים את שילוב היינות והשוקולד נכון מדובר בשילוב האולטימטיבי.

הכלל הראשון בשילובי יין ושוקולד- ככל שהיין שאנו שותים יהיה מתוק יותר כך נרצה לשלב אותו עם אכילת שוקולד מתוק יותר.

הכלל השני - איכות היא לא מילה גסה, השוקולד שאנחנו משלבים עם היין חייב להיות שוקולד מובחר ואיכותי. לא יכול להיות שנקנה יין איכותי ולידו נאכל את אותו סוג השוקולד שאנחנו אוכלים בשגרה.

הכלל השלישי - שוקולד מריר איכותי משתלב נפלא עם יין מבעבע יבש ועם יינות אדומים עוצמתיים, כגון: קברנה ושיראז.

אנחנו ממליצים על שוקולדים מובחרים המיוצרים בשוקולטייריות בוטיק ופחות ממליצים על האפשרות השנייה והנוחה יותר של קניית שוקולדים תעשייתיים ברשתות המזון.

אם אין באזורכם שוקולטייריות מובחרות אנו ממליצים לקנות ברשתות המזון שוקולד מובחר שמקורו במדינות השוקולד המובילות בעולם- בלגיה, שוויץ וכד'.

הכלל הרביעי - נסו לשלב שתיית מים ביחד עם אכילת השוקולד ושתיית היין. מכיוון ששוקולד ויין הינם מרכיבים המאופיינים בדומיננטיות גבוהה ועשויים להשתלט אחד על השני, אנו ממליצים לשלב מים כדי לאזן ביניהם ולאפשר לכם ליהנות מטעמו הייחודי של כל אחד מהמרכיבים.

לסיכום, כפי שכבר הבנתם יין משובח יכול לגרום לכם להנאה מרובה בפני עצמו אך עם השילובים הנכונים תוכלו ליהנות אפילו יותר ולהפוך את חוויית שתיית היין לחוויה איכותית יותר.

כל אחד מהתחומים שנגענו בהם בקצרה הוא עולם ומלואו, נשמח לשמוע ממכם איך השילובים שהצענו עבדו עבורכם והאם אתם מכירים שילובי יין ושוקולד/גבינות שעולים על השילובים שהצענו בכתבה?